Masterclass

MASTERCLASS GITAAR

BEHIND THE GUITAR

De masterclass gaat letterlijk en figuurlijk over wat er zich afspeelt achter de gitarist, achter de schermen wel te verstaan!
Gitaarspelen is daar uiteraard een onderdeel van.
De Masterclass bestaat uit een aantal onderdelen, deze onderdelen vormen een congruent geheel, zodat je een realistisch beeld krijgt van de eisen, verantwoordelijkheden, vaardigheden en eigenschappen die je nodig hebt om van je hobby je beroep te maken!

Tussen de blokken speel ik zelf, elektrisch en akoestisch gitaar met of zonder backingtrack, ook zal ik een aantal keren zingen.
De duur van de masterclass is 4 klokuren, kan eventueel langer of korter, 2 uur is echter het minimum! De kosten zijn variabel, reiskosten worden apart vergoedt op basis van 20 cent per kilometer. Voor een twee uur durend seminar zijn de kosten €600 ex. btw. bij een bezetting van 15 personen. Voor een 4 uur durende seminar zijn de kosten € 850 ex. btw bij een bezetting van 15 personen.
Boven de 20 personen komt er € 10 per persoon op mijn gage, dat geldt voor beide sessies.
Voor een geluidsinstallatie hoeft geen zorg gedragen te worden, die neem ik zelf mee. De locatie kan worden bepaald door de opdrachtgever.

Deel 1

Het eerste blok zal gaan over het vakmanschap dat je nodig hebt om beroepsmuzikant te worden.
Inhoudelijk zal er worden in gegaan op muziektheorie, gehoor training, studiementaliteit, vakkennis specifiek gericht op voornamelijk gitaar, maar ook op drums, basgitaar, toetsen en zang. Kortom, de grote berg aan informatie die je moet verwerken en je eigen moet maken.

Deel 2

Het 2e blok gaat over het in de praktijk brengen van deze kennis.
Onderwerpen als stijlkennis, constructief repeteren, equipement, Songwriting Skills, het ontwikkelen van een liveshow, bandissues, de Do’s and Dont’s, poppodia, theaters en festivals, recording tips en jezelf in de markt zetten.
Door het delen van mijn eigen ervaringen, krijg je een kijkje in de keuken van wat er zich daadwerkelijk allemaal achter de schermen afspeelt!

Deel 3

Het derde en laatste blok heet “ Mindtaliteit “
Buiten alle kennis, vakmanschap, inzet en creativiteit bestaat er zoiets als mentaliteit, een blauwdruk om vol te houden en jezelf te blijven ontwikkelen.
Ik zal de naakte waarheid vertellen over mijn vallen en opstaan, mijn mislukkingen en successen, leermomenten, inzichten en bizarre situaties.
Na 25 jaar ervaring heb ik een profiel ontwikkeld dat je kunt toepassen op jouw leven, om de doelen te bereiken die jij voor ogen hebt!
Het leven te leiden dat jij graag wilt, gelukkig te zijn met wie je bent en wat je doet!
Angsten te overwinnen, relativeren, plezier te hebben en de humor van veel dingen leren inzien!
Hoe je dat doet komt in het laatste blok aan bod!

Beschikbare data :

Nieuwe data volgen.