Biografie

Joost Vergoossen is op 22 November 1967 geboren in Geleen. Belangrijke invloeden in zijn muzikale ontwikkeling als gitarist zijn Ritchie Blackmore, Gary Moore en Pat Metheny. Hij leerde gitaar spelen op zijn middelbare school waarna al snel een aantal bandjes volgden. Op ging 19-jarige leeftijd ging hij studeren aan het Conservatorium van Maastricht en studeerde daar cum laude af. Hij richtte samen met zijn broer Bart, die zelf drummer is, de band Go to the Max op. Gedurende de jaren 2000 en 2001 speelde hij in de band van Ilse de Lange. Ook kwam toen zijn eerste soloalbum.


Joost maakte sinds 2003 deel uit van Kayak. Hierna werkte hij onder meer met Bert Heerink (tevens Kayak), Het Goede Doel, Opus One en de Janse Bagge Band. Hij heeft ook meegespeeld met Youp van ’t Hek, waar Ton Scherpenzeel (tevens Kayak) vaste musicus is. Na de breuk met Kayak in 2014 richtte Joost samen met Kayak-zanger Edward Reekers en Kayak-zangeres Cindy Oudshoorn Symfo Classics op. Samen met Jan van Olfen (bas), Werner van Gool (toetsen) en Sjoerd Rutten (drums) gaven ze succesvolle concerten waarbij het repertoire van derden uit het genre symfonische rock werd uitgevoerd.

Van 2018 tot medio April 2021 was Joost de vaste gitarist van de Keulse succesband Höhner. De samenwerking werd beeïndigd vanwege zijn radicale standpunten rondom de Covid-19 pandemie en zijn publiekelijk uitgesproken steun voor de rechtse FvD.

Discografie

Van Breaking the cycle heb ik nog fysieke exemplaren beschikbaar!
Wil je er een in je bezit krijgen? Bestel ‘m hier!